Revoluția Windows 10: Vom putea controla lustra și toasterul cu telefonul mobil

by Genko Genko

Noul sistem de operare al celor de la Microsoft, Windows 10, va funcționa pe computer, tabletă sau telefon, însă compania americană vrea să facă un pas mai departe și să îl instaleze pe absolut orice aparat pe care ai vrea să-l conectezi la Internet, cum ar fi roboți de bucătărie, ATM-uri și toastere.

Microsoft a dezvăluit luni noul proiect la care lucrează inginerii companiei, Windows 10 Internet of Things. Aceștia vor să dezvolte o platformă care să le permită utilizatorilor să se conecteze prin Internet la aproape orice aparat foloseau înainte, relatează CNN Money.

Astfel, utilizatorii ar putea controla diverse dispozitive direct de pe telefon sau laptop. De exemplu, Windows 10 ar trebui să îți permită să aprinzi și să stingi luminile din sufragerie de pe smartphone, iar dacă deții o companie IT ai avea posibilitatea să controleze un lot întreg de nanoroboți.

Această variantă este mult mai bună decât ce există în momentul de față pe piață: o multitudine de aplicații diferite, fiecare putând să efectueze o singură operațiune.

Microsoft nu este singurul gigant IT care vrea să creeze o platformă pentru aparatele interconectate, au mai încercat și Apple, Google, Amazon și Intel. Toate aceste companii vor ca milioane de dispozitive să poată fi conectate la Internet și să funcționeze coordonat, printr-un singur sistem.

CITIȚI ȘI...