Renato Usatîi, supărat pe Dodon: „Poate totuși greșește”?

by Genko Genko

Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”, și-a manifestat joi nemulțumirea față de unele declarații ale președintelui PSRM, Igor Dodon, care a afirmat în cadrul unei emisiuni că excluderea partidului condus de Usatîi din cursa electorală a contribuit la rezultatul din alegeri al socialiștilor cu doar „1-2%”.

Liderul socialiștilor a afirmat în cadrul aceleiași emisiuni că-l consideră pe Usatîi drept un potențial partener politic în viitor, pe care îl așteaptă să se reîntoarcă în Republica Moldova. Însă Dodon a minimalizat ponderea politică a lui Usatîi. În opinia sa, excluderea din cursa electorală a Partidului „Patria” a adus doar 1-2% în plus la rezultat PSRM din alegeri.

Această afirmație l-a supărat pe Usatîi, care a reacționat la câteva minute pe Facebook.

„Poate noi nici măcar nu am avut șanse de a intra în Parlament? Socialiștii vorbesc în toate raioanele că suntem împreună. De ce mai au ei nevoie de noi dacă avem un rating așa de mic. Poate Igor Dodon greșește?”, s-a întrebat retoric Renato Usatîi.

Formațiunea lui Usatîi, creditată în sondaje cu 10-15%, a fost exclusă din cursa electorală cu doar câteva zile înainte de alegeri, pe motiv că ar fi fost finanțată din exterior.

Usatîi a părăsit ulterior Republica Moldova, îndemnându-și alegătorii să meargă la vot și să aplice ștampila în dreptul partidului său, chiar dacă acesta fusese exclus din alegeri.

CITIȚI ȘI...