Recean: Peste 72 de mii de amenzi au fost emise de când este monitorizat video traficul rutier

by Genko Genko

Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, a declarat în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă că de la 1 februarie, ziua din care au început să fie emise amenzi ca urmare a monitorizării video a traficului rutier din capitală, au fost depistate peste 72 de mii de încălcări ale regulamentului circuației rutiere.

”Video monitorizarea are obiectivul să ne cultive o cultură a șofatului în care cu toții ne simțim în siguranță și, respectiv, cetățenii, copiii sunt mai puțin expuși accidentelor rutiere”, a declarat șeful de la Interne în același context.

Ministrul a mai adăugat că din 2014 monitorizarea video a traficului rutier va fi extinsă în toată țara: ”Sistemul de video monitorizare va fi extins, în 2014, atât pe drumurile naționale, cât și, în parteneriat cu administrația publică locală, în raioane, la început, în centrele raionale, după care, vom ajunge și în zona rurală.

Totodată, Recean a mai spus că de când sistemul de monitorizare funcționează, șoferii încalcă mult mai puțin: ”Noi vedem o statistică în descreștere. Acolo unde avem o intersecție video monitorizată, statistica încălcărilor este în descreștere. Lumea se deprinde cu faptul că este sistemul de video monitorizare și, respectiv, se străduie, cel puțin, la această etapă, în aceste locuri, să respecte regulile de circulație. Noi avem siguranța că, insistând, vom ajunge la schimbarea mentalității, schimbarea culturii și schimbarea, de fapt, a comportamentului șoferilor.”

Independent.md amintește că traficul rutier este monitorizat pe mai multe artere ale capitalei. Începând cu 1 februarie 2014, ca urmare a monitoririzării au început să fie emise și primele amenzi pentru șoferii indisciplinați.

CITIȚI ȘI...