Reacția lui Șor după refuzul Loredanei de a cânta la Orhei: „Oamenii vor fi dezamăgiți”

by Genko Genko

Primarul orașului Orhei, Ilan Șor, se declară surprins de gestul interpretei Loredana Groza de a nu participa la concertul de duminică, programat la Orhei, la aceeași oră cu protestul din centrul capitalei, organizat de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr.

Șor spune că orheienii vor fi dezamăgiți, întrucât aceștia o așteptau „cu nerăbdare” pe îndrăgita interpretă din România.

„Sunt surprins de refuzul interpretei Loredana Groza, de a nu participa la concertul dedicat celui mai mare iarmaroc de toamnă din Moldova, organizat în sprijinul fermierilor autohtoni. Ne pare rău că unii artiști confundă politica și arta, dar și mai tare ne pare rău de spectatorii care o așteptau pe Loredana la Orhei. Vor fi dezamăgiți”, a scris vineri seara Șor pe pagina sa de Facebook.

Îndrăgita interpretă din România a anunțat că nu-și dorește să devină subiect de controversă politică, asta după ce a primit mesaje de la sute de cetățeni, care au rugat-o să nu participe la concertul de duminică, programat la Orhei, la aceeași oră cu protestul din centrul capitalei, organizat de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr.

„Dragii mei moldoveni,

Şi eu sunt moldoveancă de-a voastră, vă iubesc şi vă respect. Din păcate nu pot cânta pentru voi duminică această la Orhei, unde fusesem invitată la un concert în aer liber. Ştiu că sunt momente dificile pentru voi însă nu îmi doresc că muzica şi spectacolul meu să devină un subiect de controversă politică. Vă promit însă că o să mă întorc la voi cu multă bucurie într-o zi mai liniştită şi sper să mă primiţi cu aceeaşi căldură şi dragoste cu care m-aţi întâmpinat de fiecare dată”, a scris vineri seară Loredana pe pagina sa de Facebook.

Decizia vine după ce și Ștefan Bănică a refuzat să mai participe la un concert ce urma să se desfășoare duminică, cu începere de la 11, organizat de compania Unite.

Interpreții Pasha Parfeni, Vitalie Dani și Adrian Ursu, care urmau să participe duminică la concertul Unite de la Moldexpo, supranumit pe internet „concertul mafiei”, au anunțat că vor boicota evenimentul.

CITIȚI ȘI...