Reacția lui Dodon la numirea lui Harunjen în funcție: „Maia Sandu și Andrei Năstase, aveți procuror”

by Genko Genko

Igor Dodon a comentat numirea în grabă a procurorului general de către președintele în exercițiu Nicolae Timofti. El susține că de vină sunt și Maia Sandu și Andrei Năstase, pentru că ar fi tergiversat validarea mandatului său.

„Iată rezultatul tergiversării, Maia Sandu și Andrei Năstase! Aveți procuror.E din vina voastră. Probabil Coordonatorul acum vă aplaudă”, a comentat Dodon.

El îi mai acuză pe cei doi de „o mare greșeală politică”.

„Iată ce se întâmplă cînd frustrarea și emoțiile înăbușă rațiunea. Am propus sa discutăm imediat după alegeri, pe 14 noiembrie. Ați refuzat. În loc să luptați cu guvernarea, ați ales să vă răzbunați pe mine. Cu ce s-au ales cetățenii de la asta? Dacă ați făcut-o inconștient, tergiversând validarea mandatului meu, înseamnă că nu sunteți politicieni maturi. Dacă ați făcut-o conștient, înseamnă că sunteți niște lași politici, ambii”, a mai spus președintele ales.

Amintim că președintele Nicolae Timofti nu a așteptat prea mult pentru a lua o decizie în privința numirii procurorului general. Acesta a semnat deja decretul de numire a lui Eduard Harunjen la mai puțin de 24 de ore de la desemnarea sa de către Consiliul Procurorilor, chiar dacă opoziția îi ceruse să nu facă acest lucru.

CITIȚI ȘI...