Reacția Kremlinului la protestele din Chișinău; Putin urmărește evenimentele cu atenție

by Genko Genko

Kremlinul monitorizează îndeaproape situația din Chișinău, unde în ultimele zile au loc proteste de amploare, îndreptate împotriva conducerii țării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al șefului statului rus, Moscova este cu ochii pe ceea ce se întâmplă în țara noastră.

„Desigur, președintele Rusiei este la curent cu evenimentele”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului rus. El a mai adăugat că „Federația Rusă urmărește cu atenție cum decurg protestele din centrul Chișinăului”, potrivit TASS.

Sursa notează că protestatarii sunt motivați că rămână în centrul Chișinăului până când autoritățile nu vor îndeplinite revendicările poporului.

Peste 150 de corturi au fost instalate până luni seara în Piața Marii Adunări Naționale, în ceea ce protestatarii numesc „Orașul Demnității”.

În corturile din PMAN au înnoptat cetățeni din toată Republica Moldova. De la Ungheni, Bălți, Edineț, Cimișlia, Cahul și chiar Chișinău.

Grupul de inițiativă al poporului va încearca și astăzi să discute cu Timofti, Streleţ şi Candu. Aceștia solicită demisia președintelui Nicolae Timofti, alegerea președintelui de către popor, schimbarea conducerii instituțiilor de stat și alegeri anticipate.

Amintim că, Valeriu Streleț a refuzat să se mai întâlnesca cu protestatarii, după ce aceștia i-au cerut o întrevedere la Guvern. Streleț a insistat însă ca întâlnirea să aibă loc la Ministerul Agriculturii.

CITIȚI ȘI...