Președintele Timofti îndeamnă alegătorii să iasă la vot: „Trebuie să hotărâm soarta țării. Doar în UE ne este locul”

by Genko Genko

Președintele Nicolae Timofti a oferit, astăzi, o serie de distincții de stat mai multor cetățeni, ocazie cu care a vorbit și despre alegerile prezidențiale.

După ceremonia de decernare a distincțiilor, șeful statului a ținut un discurs în care și-a exprimat speranța că moldovenii vor vota un președinte pro-european.

„Cu toții știm că astăzi trăim într-o perioadă destul de încordată, interesantă și responsabilă. Suntem acei care trebuie să hotărâm soarta țării noastre. De aceea eu chem toți alegătorii să vină la vot, mă refer la cetățenii cu drept de vot și să se expună așa cum gândesc. Astăzi sunt multe emisiuni, unde concurenții au posibilitatea să-și expună programul. Personal, nu întotdeauna sunt satisfăcut, deoarece concurentul trebuie să vină cu programe reale și să nu uite de promisiunile făcute în această perioadă”, a declarat Timofti.

Șeful statului a ținut să menționeze că locul Republicii Moldova este în comunitatea UE și a îndemnat alegătorii să iasă la vot pe 13 noiembrie.

„Cineva totuși va fi ales, dar noi avem o misiune și mereu am repetat-o. Noi am fi avut alte succese dacă eram consecvenți în acțiunile noastre. Dacă din 90 încoace votam oameni sau forțe politice care ne orientau spre Europa. Sunt ferm convins că doar în UE ne este locul și doar așa vom avea o altfel de viață”, a conchis Nicolae Timofti.

CITIȚI ȘI...