Ponta: Transgaz și Transelectrica vor să se implice în procesele de privatizare în Republica Moldova

by Genko Genko

Companiile române Transelectrica și Transgaz vor să se implicare în procesele de privatizare și dezvoltare în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat premierul român Victor Ponta, marți, după ședința comună de guvern România-Republica Moldova.

Acesta a precizat că ministrul Economiei, Mihai Tudose, a prezentat în ședința comună scrisori de intenție în acest sens.

„Ministrul Economiei, dl Tudose, a prezentat scrisori de intenție clare din partea companiilor românești Transelectrica, Transgaz privind implicarea acestora în procesele de privatizare și de dezvoltare din Republica Moldova. Companiile românești care au trecut prin procesele de restructurare, de modernizare, au fost listate la bursă, au resursele financiare necesare — pentru că, așa cum știți, banii de la listări nu i-am luat la buget și i-am lăsat în companiile respective — pot să-și ducă la îndeplinire programul de investiții în Republica Moldova”, a afirmat Ponta, într-o conferință comună cu omologul său moldovean Valeriu Streleț.

La rândul său, Streleș a afirmat că interesul companiilor românești de a participa la dezvoltarea sistemului energetic din Republica Moldova va permite țării sale „să iasă din cercul vicios al dependenței de o singură sursă de furnizare a acestor resurse energetice și să se debaraseze de calitatea de ostatic al unui sistem care de mult este învechit”.

CITIȚI ȘI...