Poalelungi, supărat pe ambasadorii SUA și Marii Britanii: Să citească legea și să se uite în țările lor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi, înaintat pentru un nou mandat în fruntea instituției de către CSM, și-a manifestat nemulțumirea față de declarațiile ambasadorilor american și britanic, care au criticat procedura prin care acesta a fost propus din nou în funcție.

Poalelungi susține că nu înțelege „nedumerirea” celor doi ambasadori față de această situație.

Cred că înainte de a face aceste declaraţii ar fi fost bine să consulte legea. Vreau să știu, câţi contracandidaţi au avut preşedinţii Curţii Supreme de Justiţie din Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, dacă ei invocă lipsa de democrație? Mai ales că acum, în SUA, se discută numirea unui judecător la Curtea Supremă de Justiţie din partea unui sau altui partid – democrat sau republican? Nu vreau să-i supăr pe domnii ambasadori, dar cred că, în acest caz, limitele de critică sunt depăşite”, a declarat Poalelungi într-un interviu pentru Bizlaw.md.

Ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit, și-a manifestat nedumerit în legătură faptul că în cursa pentru șefia Curții Supreme de Justiție (CSJ) s-a înscris un singur candidat.

„Ce se întâmplă la Consiliul Superior al Magistraturii? Un singur candidat? Așa ar trebui să arate reforma justiției?”, s-a întrebat retoric ambasadorul SUA, în condițiile în care sute de oameni protestau la sediul CSM în timp ce Mihai Poalelungi a fost înaintat pentru un nou mandat în fruntea Curții Supreme de Justiție, în cadrul unei ședințe închise.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...