Pâinea şi produsele de panificaţie se ieftinesc

by Genko Genko

Preţurile la pâine şi la produsele de panificaţie se micșorează începând cu vineri, 11 septembrie curent, anunță Consiliul de Administrare al S.A. „Franzeluţa”.

Consiliul anunță că a luat această decizie în condițiile în care „pe piaţa internă însă nu a fost stabilit costul grâului, iar majorarea tarifelor la gaz şi energia electrică a fost suspendate”.

În aceste condiții, de vineri preţurile la pâine şi la produsele de panificaţie vor fi aceleași care au fost înainte de 15 august, când pâinea a fost scumpită.

Anterior directorul companiei de panificație „Franzeluța” Victor Cojocaru, declara că mai mult brutării sunt într-o situație dificilă, iar 80% din pâinea pe care o produce astăzi „Franzeluța” este sub cota 0 rentabilitate.

După decizia din 15 august, când a fost majorat prețul la pâine, Consiliului Concurenței a dispus inițierea unei investigații cu privire la încălcarea legislației în domeniul concurenței, prin majorarea concomitentă a preţurilor la pâine de către întreprinderile de panificație.

CITIȚI ȘI...