Oficiali ai Danemarcei, Poloniei și SUA, așteptați într-o vizită la Chișinău

by Genko Genko

Miniştrii de Externe ai Danemarcei şi Poloniei sunt aşteptaţi luni într-o vizită oficială la Chișinău. Martin Lidegaard și Grzegorz Schetyna vin la invitația omologului lor, Natalia Gherman.

Scopul vizitei este de a reitera sprijinul pentru parcursul european al Moldovei și implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Şefii diplomaţiilor au programate întrevederi cu şeful statului, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Andrian Candu şi prim-ministrul Chiril Gaburici.

Săptămâna viitoare, la Chișinău, este așteptat secretarul adjunct de stat al SUA Antony Blinken, care în perioada 2,7 martie, efectuează vizite în Franța, Republica Moldova, Marea Britanie, Germania și Ucraina.

Pe data de 3 martie Sectretarul adjunct Blinken se va deplasa la Chișinău pentru a se întâlni cu oficiali de rang înalt din cadrul guvernului nou format al Republicii Moldova.

Vizita secretarului adjunct Blinken reiterează sprijinul Statelor Unite pentru înreprinderea acțiunilor rapide de implementare a reformelor necesare, odată ce Republica Moldova își continuă parcursul de integrare europeană, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

CITIȚI ȘI...