O femeie acuză sistemul de drept că îl apără pe ucigaşul fiului ei

by Genko Genko

O femeie din Şoldăneşti acuză procurorii şi judecătorii că îl apără pe ucigaşul fiului ei, decedat în vara anului trecut. Eugenia Ceban a spus, într-o conferinţă de presă de la IPN, că judecătorii de la Curtea de Apel încearcă să închidă dosarul, la insistenţa unor parlamentari.

În vara anului trecut, femeia a fost anunţată că fiul ei s-a înecat în râul Nistru, fiind în stare avansată de ebrietate. După ce şi-a înmormântat fiul, femeia a aflat că pe cazul dat Procuratura Şoldăneşti a intentat dosar penal, dar timp de două luni ancheta a bătut pasul pe loc. Femeia a cerut ca un alt procuror să preia cazul.

După ce a fost strămutat dosarul, a doua expertiză medico-legală a stabilit că fiul ei a decedat după o lovitură la gât. Din unele surse, femeia a aflat că fiul şi-a petrecut acea zi la râu, împreună cu mai mulţi tineri din Şoldăneşti, printre care şi cel pe care femeia îl consideră asasin. Este vorba de un tânăr anchetat anterior pentru violenţă şi omor. De faţă ar fi fost şi finul unui deputat PDM.

Eugenia Ceban spune că a aflat că procurorul din Şoldăneşti care tergiversa cazul este rudă cu tânărul pe care îl acuză de omorul fiului. Judecătoria sectorului Centru a emis arest prevenitv pe numele învinuitului. Însă, decizia a fost anulată de către judecătorii de la Curtea de Apel Chişinău, care au dispus arestarea tânărului la domiciliu.

Femeia presupune că fiul său a fost omorât din cauza unui conflict de interese. Tânărul a lucrat un timp în Italia şi a venit în Moldova pentru a investi în domeniul agriculturii. Când a mers la Ministerul Agriculturii să prezinte proiectul, cineva i-ar fi spus să nu-şi deschidă afaceri în Şoldăneşti şi Rezina pentru că aceste teritorii sunt „supravegheate” de către un deputat PLDM. Eugenia Ceban a mai spus că a aflat din surse sigure că asasinul fiului său va fi eliberat, iar un alt tânăr va fi condamnat în locul acestuia.

Membrul Mişcării Antimafie, Daniela Bodrug, a spus, la aceeaşi conferinţă, că sistemul de justiţie din Moldova este o agenţie care deserveşte interesele politice, iar procurorii şi judecătorii lucrează în favoarea criminalilor şi în defavoarea cetăţenilor.

CITIȚI ȘI...