Noi măsuri de securitate în Germania: Iphone-urile interzise în Bundestag

by Genko Genko

Smartphone-ul de la Apple nu mai este autorizat în incinta Bundestag-ului. Programul de criptare ales de autorităţile germane nu este compatibil cu Iphone-ul.

Aleşii germani (fotografie-Sgmar Gabriel, lider de partid) nu mai pot tapa decât pe smartphone-uri autorizate de agenţii federali, cu scopul de a fi evitate interceptările.

Leader of SPD Gabriel looks at his mobile phone before start of parliamant session at Reichstag in Berlin
Sursa foto: Tobias Schwarz/Reuters

Anunţul despre interceptările americane până la cel mai înalt nivel (apelurile Angelei Merkel au fost ascultate începând cu anul 2002) a pus în gardă Germania.

German Chancellor Merkel uses her mobile phone as she attends an extraordinary session of the lower house of parliament Bundestag in Berlin
Sursa foto: Fabrizio Bensch/Reuters

Populaţia, la fel ca şi liderii partidelor de opoziţie (în fotografie-Gregor Gysy, liderul Die Linke) au cerut măsuri represive împotriva Statelor Unite ale Americii şi acordarea azilului pentru Edward Snowden, cel ce a făcut dezvăluirile care au şocat o lume întreagă.

Gysy of Die Linke addresses demonstrators supporting fugitive former U.S. NSA contractor Snowden outside Reichstag in Berlin
Sursa foto: Tobias Schwarz/Reuters

Ca măsură de precauţie, din cauza incompatibilităţii programului de criptare selectat de autorităţile germane, Iphone-urile au fost interzise în Bundestag.

Reichstag building is pictured during sunset in Berlin
Sursa foto:Tobias Schwarz/Reuters

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu