Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Joseph Biden, la Kiev; Iată ce au discutat oficialii

by Genko Genko

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu vice-președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, la Kiev, unde cei doi oficiali au participat la ceremonia de învestitură a președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko.

În cadrul întrevederii a fost făcut un schimb de păreri despre situația regională. Președintele Timofti a subliniat că Republica Moldova rămâne ferm angajată în procesul integrării europene, urmând să semneze, la sfârșitul lunii curente, Acordul de Asociere, inclusiv Zona de Liber Schimb, cu Uniunea Europeană.

Citește și: SUA acordă ajutoare financiare Republicii Moldova şi Georgiei, pe fondul crizei din Ucraina

Acesta a spus că autoritățile de la Chișinău vor continua să acorde prioritate domeniului justiției, combaterii corupției și îmbunătățirii climatului investițional și de afaceri, necesar păstrării tendințelor de creștere economică.

Vice-președintele american, Joseph Biden, a spus că autoritățile de la Chișinău ar trebui să întreprindă acțiuni concrete de consolidare a instituțiilor publice și în special să combată corupția. Oficialul american a dat asigurări că Statele Unite vor acorda toată asistența necesară Republicii Moldova pentru ca să se înregistreze rezultate în aceste privințe.

Totodată, Biden a spus că este încrezător că cetățenii Republicii Moldova vor putea să își atingă obiectivele pe care le au în față în prezent. ”Aveți oameni capabili, care vor să muncească”, a spus Joseph Biden, amintind discuțiile pe care le-a purtat cu tineri moldoveni în timpul vizitei sale oficiale în țara noastră, în 2011.

CITIȚI ȘI...