Natalia Gherman: ”Măsurile pe care le aplică Ucraina asupra cetățenilor moldoveni sunt inacceptabile”

by Genko Genko

Ministrul Afacerilor Externe și al Integrării Euronene din Republicii Moldova, Natalia Gherman, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a discutat cu omologul său ucrainean, Leonid Kojara, despre situația creată la frontiera moldo-ucraineană în ultimele săptămâni, apărută în urma unei decizii de guvern a statului vecin, prin care cetățenii moldoveni sunt supuși unor restricții de trecere a graniței cu Ucraina.

Gherman a declarat că măsurile luate de autoritățile de la Kiev sunt unilaterale și că nu au fost discutate în prealabil cu partea moldovenească. Mai mult chiar, Gherman și-a arătat nemulțumirea în legătură cu problemele pe care le au tot mai mulți cetățeni la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina.

Gherman și-a arătat nedumerirea și față de întârzierea cu care partea ucraina a publicat decizia ce viza cetățenii moldoveni. În același context, Gherman a declarat că dacă restricțiile nu vor fi ridicate, atunci și Republica Moldova ar putea fi nevoită să aplice același tratament cetățenilor ucrianeni.

Ministrul a mai precizat că discuții se poartă și între autoritățile vamale ale celor două state, arătându-și totodată speranța că problemele se vor rezolva în cel mai scurt timp.

Independent.md amintește că guvernul de la Kiev a emis o decizie la sfârșitul anului trecut, prin care cetățenii moldoveni ce vor trece frontiera cu Ucraina sunt obligați să treacă un interviu precum și să prezinte mijloace financiare în valoare de minimum 400 de euro.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu