Motivele pentru care Guvernul AIE 3 nu vrea să demisioneze

by Genko Genko

Guvernul AIE 3 nu va demisiona din proprie inițiativă, spune premierul Valeriu Streleț, din mai multe motive, și anume trei la număr.

Șeful Cabinetului de miniștri spune că „prea complicate și complexe sunt problemele ce ne stau în față și care trebuie să le soluționăm. Prea grave ar fi urmările dacă aceste probleme ar fi lăsate de izbeliște, iar reacția în lanț provocată de neatacarea lor ar putea provoca o criză sistemică ireversibilă.

De asemenea, Streleț spune că o eventuală demisie ar constitui un act de trădare în raport cu cei 729.208 cetățeni care au votat la 30 noiembrie 2014 pentru partidele din AIE.

Acesta spune, totodată, că „prea multe forțe ostile așteaptă cu nerăbdare destabilizarea și vidul de putere pentru a deturna țara de la cursul nostru strategic de integrare europeană”.

În cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Grupului de Intermediere și Reprezentare al protestatarilor (GIR) prim-ministrul a anunțat că Guvernul refuză se demisioneze, așa cum au cerut cei peste o sută de mii de protestatari din Piața Marii Adunări Naționale duminică. Acesta însă spune că este dispus să discute orice.

Reamintim, protestatarii cer demisia președintelui Nicolae Timofti, alegeri anticipate până în martie 2016, alegerea președintelui prin vot direct și demisia celor responsabili de jaful din sistemul bancar.

CITIȚI ȘI...