Maia Sandu lansează critici dure la adresa lui Tănase: „Are o poziție părtinitoare”

by Genko Genko

Președinta PAS Maia Sandu, fost candidat la funcția de președinte, îl critică dur pe șeful Curții Constituționale, Alexandru Tănase, despre care afirmă că „are o poziție părtinitoare” în cadrul ședinței de validare a scrutinului prezidențial.

Ea s-a arătat nemulțumită de faptul că „Curtea Constituțională nu are resursele necesare să investigheze probele aduse de noi cu privire la fraudarea alegerilor și cere o astfel de investigație din partea PAS”.

„Prin urmare, înțelegem că nicio autoritate din Republica Moldova nu își poate exercita atribuțiile și echipa noastră ar fi trebuit să facă munca integrală a autorităților, a poliției, a CEC-ului, a Guvernului, de la audierea martorilor, la investigare, la definitivarea deciziilor”, a declarat Maia Sandu.

„Este cel puțin impertinent din partea Președintelui Curții să insiste pe ora transmiterii scrisorii de informare (care, apropo, abia ieri a precizat ziua ședinței, prima scrisoare din 9 decembrie nu specificase nimic despre ziua desfășurării ședinței), în contextul în care prezentăm situații grave ce au influențat rezultatele alegerilor”, a continuat aceasta.

Maia Sandu l-a mai acuzat pe Tănase că „face tot posibilul să mute discuția în detalii birocratice și are o poziție părtinitoare, încercând din răsputeri să demonstreze că toate temeiurile prezentate sunt inacceptabile, deși, pe de altă parte, declară că nu are capacitate de a le analiza”.

„Poate din acest motiv, mass-media lui Plahotniuc scria de la 10:30 despre faptul că CC a validat alegerile. Probabil, doar noi cu dumneavoastră nu am știut că ședința de astăzi este un spectacol de prost-gust, cu decizii stabilite dinainte și fără intenția de a evalua măcar probele prezentate”, a mai spus președinte PAS.
La această oră judecătorii Curții se află în deliberări, urmând să prezinte o decizie la ora 16:00.

CITIȚI ȘI...