Lot de 15 mii de puieţi de trandafir şi măcieş fără acte, reținut de polițiști în apropierea frontierei cu Ucraina

by Genko Genko

Un lot de 15 mii de puieţi de trandafir şi măcieş care urmau să ajungă în Ucraina a fost reținut la câțiva metri de la frontiera de stat. Cazul a fost descoperit de inspectorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Ocniţa, la 23 martie curent, în jurul orei 02:00.

Polițiștii de frontieră, aflându-se în misiune de serviciu, au observat pe direcţia localităţilor Corestăuți-Novoalexeevka, un mijloc de transport care înainta spre hotarul moldo-ucrainean. O perioadă de timp, inspectorii de frontieră au monitorizat acţiunile şi intinerarul microbuzului de model Volkswagen, iar când acesta se afla la 50 m de la linia de frontieră, a fost stopat pentru verificări.

În mijlocul de transport se aflau 8 persoane, care nu aveau la ei acte de identitate, prezentându-se drept cetățeni moldoveni, locuitori ai satului Bulboaca, raionul Briceni. În rezultatul percheziţiei unității de transport au fost depistați 15 mii de puieţi de trandafir şi măcieş, fără careva acte de provenienţă. Costul puieţilor este estimat la circa 270 mii lei.

puieti1

Poliţiştii de frontieră au consemnat toate actele procesuale necesare pentru acest caz. Actualmente investigaţiile sunt continuate de ofiţerii de urmărire penală, în vederea înfăptuirii măsurilor legale ce se impun.

CITIȚI ȘI...