Liberalul Ghimpu comentează protestele din PMAN, cu citate dintr-o carte pentru adolescente

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu a comentat printr-o postare pe o rețea de socializare protestul din Chișinău. Acesta a scris mai multe citate dintr-o carte pentru adolescente, după care a venit și cu un mesaj.

El scrie că Platforma DA nu face altceva decât să exploateze durerea și nevoile oamenilor, scopul celor din Platformă fiind scoaterea de la pușcărie a patronii televiziunii Jurnal TV.

De asemenea, acesta recurge la șantajul folosit de oligarhul și prim-vicepreşedintele PDM, Vladimir Plahotniuc, spunând că, odată cu organizarea alegerilor anticipate puterea va fi câștigată de „oamenii lui Putin”.

„Sunt oameni care, deşi te însoţesc, nu înseamnă că îţi sunt alături.
Sunt oameni care, deşi îţi sunt alături, nu înseamnă că sunteţi împreună.
Sunt oameni care, deşi te aud, nu te ascultă. Sunt oameni care, deşi te ascultă, nu te înţeleg şi nu le pasă.
Sunt oameni care, deşi te privesc, nu te văd. Sunt oameni care, deşi de văd, nu te cunosc.
Sunt oameni care, deşi îţi sunt alături, sunt foarte departe de tine…
Sunt oameni care, deşi te mângâie şi te îmbrăţişează, nu te iubesc.
Sunt oameni care, deşi te însoţesc pe drumul tău şi îţi fac promisiuni, într-o zi vor coti brusc pe alte drumuri…” Irina Binder

Din păcate, aceasta îi așteaptă și pe oamenii, care pe bună dreptate au ieșit în PMAN. Platforma DA nu face altceva decât să exploateze durerea și nevoile oamenilor. Scopul fiind altul – scoaterea de la pușcărie a șefilor lor, patronii televiziunii Jurnal TV, verișorii Țopa. Cine va deveni Președintele Republicii, cine va câștiga alegerile – oamenii lui Putin sau oamenii care și-au asumat cursul european într-o situație foarte delicată și periculoasă, pentru ei nu contează. Pentru ei nu contează nici cu cine vom fi după alegeri, cu UE sau cu Rusia. „Alegeri anticipate și punctum! – aceasta este ”proclamația” votată în piața de oameni și noi nu avem dreptul s-o modificăm” – astfel strigă „marii patrioți”, de parcă noi nu știm de unde a venit această cerință, de la cei sătui, sau de la cei flămînzi.
P.S. Și încă ceva. „Întoarceți miliardul” – strigă cei de la platforma DA, dar nici odată nu au pronunțat numele celui, care a furat cea mai mare parte a miliardului – Șor”, a scris Ghimpu pe o rețea de socializare


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...