Leul continuă să se aprecieze; Cursul valutar stabilit de BNM pentru 20 februarie

by Genko Genko

Leul moldovenesc își continuă trendul de apreciere, început acum 2 zile, după ce atinsese valori record la începutul săptămânii.

Pentru vineri, 20 februarie, Banca Națională a stabilit un curs oficial de 22,99 lei pentru un euro, cu 61 de bani mai puțin decât astăzi. Moneda națională a caștigat aproape 60 de bani și în raport cu dolarul american, pentru care a fost stabilit un curs de 20,18 lei.

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, a declarat joi că revenirea leului se datorează intervențiilor instituției pe care o conduce, în special majorarea ratei de bază, până la 13,5%.

„Ați văzut cum ieri ratele de schimb s-au dus în jos. Astăzi o să vedeți o situație asemănătoare. Leul se întărește, pentru că lei sunt mai puțini pe piață”, a declarat Dorin Drăguțanu.

„Cursul la care s-a ajuns în această săptămână este excesiv. Leul se va întări, iar măsurile care vor fi întreprinse împreună cu Guvernul o să aducă rezultate pozitive. Noi creștem valoarea leului prin înăsprirea politicii monetare”, a mai precizat Drăguțanu.

CITIȚI ȘI...