Grupul de inițiativă al poporului cere o întâlnire cu liderii AIE 3

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Grupul de Intermediere și Reprezentare al protestatarilor (GIR) a solicitat astăzi, la ora 17:00, o întâlnire cu liderii Alianţei pentru Integrare Europeană, Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu.

Reprezentanţii protestatarilor spun că la întâlnire ar trebuie să vină și oligarhul Vladimir Plahotniuc, cel care stă în spatele alianței.

De asemenea, GIR va merge astăzi la președinție, unde urmează să se întâlnească cu președintele țării, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și prim-ministrul, Valeriu Streleț.

„Grupul de Intermediere și Reprezentare va continua demersurile. La ora 14:00 vom merge la președinție, unde urmează să ne întâlnim cu președintele țării, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și prim-ministrul, Valeriu Streleț. De asemenea, la ora 17:00 planificăm o întâlnire cu conducerea Consiliului AIE 3. Solicităm să fie prezent și Vladimir Plahotniuc, care a anunțat ieri (marți – 8 septembrie – n.r.) că nu este împotriva organizării alegerilor anticipate. Alegerile trebuie să fie organizare așa cum vrea poporul, nu cum vrea Plahotniuc”, a spus Vasile Năstase, unul dintre membrii grupului de inițiativă.

Amintim că, Valeriu Streleț a refuzat duminică să se mai întâlnesca cu protestatarii, după ce aceștia i-au cerut o întrevedere la Guvern. Streleț a insistat însă ca întâlnirea să aibă loc la Ministerul Agriculturii.

Luni, prim-ministrul a declarat că refuză să meargă în faţa protestatarilor, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, și spune că întrunirea cu reprezentanţii grupului de inițiativă al poporului trebuie să aibă loc acolo unde va spune el.

Marți reprezentanţii GIR au avut întrevederi cu partenerii internaționali ai Republicii Moldova, delegația UE în Moldova, Ambasada SUA și cea a Germaniei. Aceștia au transmis că vor depune toate eforturile pentru a încuraja autorităţile să comunice cu Grupul de Intermediere al poporului și vor monitoriza dialogul dintre conducerea țării și grup.

Tot marți, președintele Nicolae Timofti, care a refuzat să aibă o întrevedere cu reprezentanții grupului de inițiativă al protestului din 6 septembrie, și-a delegat consilierii pentru discuții. În cadrul întâlnirii însă nu s-a ajuns la un consens, fiind solicitată o întrevedere cu Timofti și nu cu consilierii acestuia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...