Godea, în Parlament: Am impresia că mă aflu în Duma de la Moscova

by Genko Genko

Ședința parlamentară de joi a început având ca subiect de dezbatere un proiect de hotărâre privind adoptarea unei Declarații „cu privire la procesele de reintegrare teritorială a țării în contextul parcursului european al Republicii Moldova”.

Declarația a stârnit mari controverse în legislativ, în special din partea comuniștilor, care s-au înscris la declarații de la tribuna centrală, condamnând autorii acesteia. Mai mulți deputați comuniști, printre care Vasile Șova și Grigore Petrenco au susținut declarații în limba rusă, fapt ce l-a deranjat pe deputatul neafiliat Mihai Godea, care a declarat că are impresia că s-ar afla în „Duma de la Moscova” și nu în Parlamentul de la Chișinău.

În declarația care a stârnit atâtea controverse se arată că semnarea Acordului de Asociere și a celui de Liber Schimb cu Uniunea Europeană este benefică, în egală măsură, pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

În Declarație, Parlamentul de la Chișinău „îndeamnă autoritățile de la Tiraspol să aibă o abordare pragmatică și nepolitizată” față de procesul de integrare europeană și se oferă să acorde autorităților din stânga Nistrului „toate informațiile necesare în vederea pregătirii către implementarea prevederilor Zonei de Comerț Liber Aprofundat și Cuprinzător” Republica Moldova – Uniunea Europeană.

CITIȚI ȘI...