Ghimpu anunță că PL nu va vota un guvern minoritar și convoacă Biroul partidului

by Genko Genko

Partidul Liberal nu își schimbă decizia privind votarea unui guvern minoritar. Despre aceasta a anunțat liderul fracțiunii liberale Mihai Ghimpu, după discuții cu noul candidatul PLDM la funcția de prim-ministru, Chiril Gaburici, și liderul PLDM Vlad Filat.

Mihai Ghimpu, a declarat că formaţiunea sa rămâne pe poziţia mai veche, adică va vota doar un guvern din care să facă parte și liberalii, dar a precizat că pentru diseară va convoca o şedinţă a Biroului politic.

„Decizia partidului este cunoscută. Nu cred că vom vota pentru un guvern minoritar, însă decizia definitivă va fi luată diseară la ședința Biroului Politic al partidului”, a anunțat liderul PL.

„Considerăm că fără PL la guvernare nu vor fi făcute reforme în Republica Moldova. PD și PLDM trebuie să se gândească bine, pentru că, cu speranța că PL sau PCRM vor vota unele proiecte, este inversul a ceea ce numim democrație”, a mai spus Ghimpu.

Citește și: Filat, după negocieri cu PL: Maia Sandu rămâne candidat; Șalaru este un mincinos

După discuții, președintele PLDM, Vlad Filat, a menționat că, până cel târziu joi, se va convoca ședința Parlamentului la care va urma să fie acordat votul de încredere cabinetului de miniștri Gaburici.

CITIȚI ȘI...