(FOTO şi VIDEO) Rugămintea unei fetițe siriene pentru Putin: Vă rog, nu mai ucideți copii

by Genko Genko

O fetiţă de şapte ani, Bana, povesteşte pe Twitter viaţa sa de zi cu zi la Alep, oraşul sirian divizat de rebeli şi armată şi bombardat aproape fără încetare, iar mesajele sale au impresionat o lume întreagă, relatează BFMTV.

Bana al-Abed, care locuieşte împreună cu mama şi cei doi fraţi ai săi într-un cartier al Alepului, şi-a creat contul @alabedbana pe 24 septembrie şi are deja peste 11.000 de fani.

Copila şi mama sa descriu pe reţeaua de socializare, de câteva ori pe zi, despre nopţile în care se trezesc din cauza bombelor, despre teama cu care trăiesc clipă de clipă, dar şi despre ce fac pentru a uita de război.

Primul mesaj al fetei care visează să devină învăţătoare şi care studiază acum cu mama sa, acasă, pentru că este prea periculos să meargă la şcoală, a fost simplu: „Am nevoie de pace”.

„Bună ziua de la Alep, citesc pentru a uita de război”, a scris copila după câteva zile, publicând o poză cu ea la birou.
Bana al-Abed
„Dragă lume, rugaţi-vă pentru noi. Cine ştie dacă vom supravieţui acestei seri”, a scris ulterior mama fetei, Fatamah.
1
„Fiului meu de cinci ani, Mohammed, îi place să deseneze, dar este foarte speriat de avioanele ruse”, a comentat femeia la un filmuleţ în care apare băiatul său uitându-se pe o carte.
3
Fetiţa i-a rugat pe preşedintele rus Vladimir Putin şi pe liderul sirian Bashar al-Assad să oprească atacurile şi să nu mai ucidă copii.
1
În noaptea de 30 septembrie, Alepul a fost bombardat. „Două bombe cu fosfor şi două bombe improvizate au căzut în apropiere de casa noastră, pământul s-a cutremurat, am plâns”, a scris Bana.

„O bombă a lovit casa de lângă noi. Rugaţi-vă pentru noi, vă rog, vă rog, vă rog, vă rog. Sau salvaţi-ne…. O, lume”, a postat ea pe 1 octombrie.

Duminică seara, fata a publicat un filmuleţ în care stă în faţa unei ferestre şi îşi acoperă urechile, în timp ce în fundal se aud bubuituri de la bombe. Clipul, care a fost distribuit de peste 1.500 de ori, este însoţit de mesajul „Mi-e foarte teamă că voi muri în noaptea aceasta. Aceste bombe mă vor ucide acum”.
[youtube link=”https://youtu.be/vF4qSGgQBjA” width=”590″ height=”315″]
Luni dimineaţă, Bana a postat o înregistrare în care apare alături de fraţii ei, în pat. „Salutare, lume! suntem încă în viaţă. Ne-am trezit în viaţă”, a scris mama copilei.

Forţele guvernamentale siriene şi aliaţii ruşi au lansat pe 22 septembrie o ofensivă extrem de violentă cu obiectivul de a cuceri întreaga metropolă Alep, împărţită în districtele controlate de rebeli moderaţi, islamişti sau de executivul sirian. Această escaladare a violenţelor are loc în urma prăbuşirii unui armistiţiu temporar mediat de americani şi ruşi.

Peste 250 de persoane, printre care mulţi copii, au fost ucise în ultima săptămână în raidurile aeriene care au lovit metropola Alep.

CITIȚI ȘI...