(FOTO și VIDEO) Protest la televiziunea publică: „Nu-l mai slujiți pe Plahotniuc”

by Genko Genko

Protestatarii din Orașul Demnității din Piața Marii Adunări Naționale au mers luni în fața postului public de televiziune Moldova 1, pentru a protesta față de politica editorială a instituției.

Manifestanții sunt nemulțumiți de faptul că deși organizează zilnic pichetări în Chișinău, Moldova 1 nu relatează despre aceste evenimente.

Ultimul caz de acest fel a fost protestul din fața Parlamentului, de vineri, la care s-au adunat în jur de o mie de pensionari.

„O televiziune publică nu poate să-și permită să ignore un protest la care au participat o mie de pensionari, în fața Parlamentului. Solicităm ca Moldova 1 să transmită un reportaj echidistant despre acest eveniment”, a declarat Victor Leancă, președintele Uniunii Pensionarilor din Moldova.

lkhgda

Președintele postului public, Mircea Surdu, a ieșit pentru câteva secunde în fața protestatarilor, acuzându-i pe cei din Consiliul Marii Adunări Naționale că ar aduce protestatarii în fața televiziunii, care „își face echidistant treaba”.

El a fost însă huiduit de către protestatari.

Ulterior, un grup din partea protestatarilor a mers în sediul televiziunii pentru a discuta cu conducerea postului. Aceștia au cerut timp de antenă, emisiuni de dezbateri echidistante și relatarea manifestațiilor din Piața Marii Adunări Naționale.

ddds

ffaa

lkhgda

CITIȚI ȘI...