(FOTO) Cel mai original alegător român; De ce a mers la vot cu căruța trasă de oaie

by Genko Genko

Un bărbat din judeţul Vrancea, cunoscut de localnici sub numele de Ţăranu’ Sărac, a mers, duminică, la vot îmbrăcat în iţari, cămaşă populară şi un cojoc care au aparţinut bunicilor săi. El a venit într-un căruţ tras de oaia sa Frumuşica şi pe care scria „taxi ecologic”, iar după ce a votat a întins masa în faţa secţiei de votare, spunând că îşi doreşte ca românii să nu mai mănânce usturoi chinezesc şi praz turcesc.

Constantin Crăciun, din localitatea vrânceană Cîmpineanca, a venit la vot cu un căruţ tras de oaia sa Frumuşica şi pe care scria „taxi ecologic”.

El a purtat iţari şi cămaşă populară, iar în spate avea un cojoc din blană de oaie, haine care au aparţinut bunicilor lui.

După ce a votat, bărbatul s-a aşezat în faţa secţiei de votare, unde pe un ştergar a întins masă – bucăţi de mămăligă prăjită, pe care le-a uns cu usturoi. El a invitat la masă şi un trecător pe care l-a servit cu un pahar cu ţuică.

Vrânceanul a spus că a votat cu speranţa că viitorii parlamentari se vor preocupa mai mult de problemele agricultorilor.

„Am votat pentru oameni tineri, care să se aplece asupra nevoilor ţăranilor, pentru că agricultura e cea mai importantă pentru noi.  Am votat astăzi schimbarea, poate patru ani vom avea ocazia să nu mai mâncăm usturoi turcesc, ci usturoi românesc, şi nu praz turcesc. Am venit cu mămăligă prăjită, aşa cum mâncau străbunii noştri, pentru că e post, dar nu vrem să mai mâncăm usturoi chinezesc”, a declarat Ţăranu’ Sărac.

CITIȚI ȘI...