Drumul spre Ialoveni va fi reparat de o companie bulgară

by Genko Genko

La sfârșitul acestei săptămâni „Administraţia de Stat a Drumurilor” va semna un contract de aproape 9 milioane de euro cu compania bulgară SK-13 Patstroy JSC, care prevede reabilitarea în următorii 2 ani a drumului R6 M1-Ialoveni, km 00+000 – km 6+550.

Contractul a fost atribuit în urma desfăşurării licitaţiei internaționale în conformitate cu condiţiile şi politicile de procurări ale Băncii Europene de Investiţii şi ale Băncii Europene pentru Reconstrucție şi Dezvoltare în domeniul procurărilor, la care şi-au depus ofertele 7 participanți.

Procedura de executare a lucrărilor include reabilitarea şi reciclarea îmbrăcămintei rutiere existente, execuţia straturilor asfaltice, demolarea și construcția podețelor, construcţia sistemelor de colectare şi evacuare a apelor, relocarea rețelelor inginerești, montarea instalațiilor de iluminare.

Ministerul Transporturilor dă asigurări că prin modernizarea acestor sectoare de drum se urmăreşte reducerea costurilor operaţionale de transport pentru utilizatorii drumurilor, a numărului de accidente, reducerea timpului petrecut în trafic precum şi crearea unor condiţii de confort şi siguranţă pe drumurile publice.

Lucrările urmează să fie realizate în termen de 24 de luni.

CITIȚI ȘI...