Drăguțan a demisionat: Politicienii să-și asume consecințele

by Genko Genko

Guvernatorul Băncii Naționale Dorin Drăguțan și viceguvernatorul Marin Moloșag și-au prezentat demisiile din funcțiile pe care le ocupă.

Anunțul a fost făcut luni de către guvernatorul Dorin Drăguțan, care a spus că decizia este luată ca o consecință a „presiunilor politice” făcute asupra conducerii BNM.

„Cei care au spus că BNM să nu se implice în cazul BEM, acum cer demisia guvernatorului Băncii Naționale. Eu știu că mi-am făcut onest și profesionist treaba. În acest sens aștept concluziile experților independenții care vor evalua activitatea BNM. De asemenea, aștept să văd a doua fază a raportului Kroll, care va demonstra cine a comis fraudele de la Banca de Economii. Încă ceva timp și adevărul va ieși la iveală”, a declarat Drăguțan.

Guvernatorul a lansat critici dure la adresa premierului Valeriu Streleț, despre care a apus că iese cu declarații iresponsabile.

„Politicienii ies zilnic cu declarații iresponsabile, privind cursul valutar, iar de vină este guvernatorul BNM. Ei nu-și doresc să aibă loc faza a doua a investigației Kroll, îngreunând negocierile, dând vina pe anumite solicitări ale companiei. Premierul a ajuns să dea indicații directe lui Drăguțan cum să acționeze în cazul cursului valutar”, a mai spus guvernatorul.

Potrivit acestuia, „cei care au comis fraudele la BEM speră că prin demisia guvernatorului BNM să găsească un țap ispășitor, iar ei să-și păstreze libertatea”.

Drăguțan și Moloșag vor asigura interimatul până ce vor fi identificate alte persoane care să fie numite în aceste funcții.

„Noi ne vom face în continuare treaba până ce demisia noastră va fi acceptată”, a subliniat Drăguțan.

CITIȚI ȘI...