Două fetiţe siriene s-au înecat după scufundarea a două ambarcaţiuni cu imigranţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două fetiţe siriene, cu vârste de patru şi respectiv cinci ani, s-au înecat după ce două ambarcaţiuni cu imigranţi care încercau să ajungă din Turcia în Grecia s-au scufundat vineri şi sâmbătă.

O fetiţă cu vârsta de cinci ani a murit sâmbătă, iar alţi 13 imigranţi sunt daţi dispăruţi, în largul insulei elene Lesbos, a anunţat Paza de Coastă greacă, citată de Reuters în pagina electronică.

Nikos Lagkadianos, un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă, a declarat că 11 persoane au fost salvate din mare, între Lesbos şi Turcia, iar o alta a ajuns înot la ţărm, sâmbătă dimineaţă. Supravieţuitorii au afirmat că alţi 13 imigranţi sunt dispăruţi.

Fetiţa de cinci ani a fost găsită în stare de inconştienţă şi a fost declarată moartă la spital, a precizat Lagkadianos.

O altă fetiţă siriană, în vârstă de patru ani, s-a înecat în largul coastelor turce vineri, în timpul eforturilor familiei sale de a ajunge în Grecia, relatează agenţia Anadolu, citată de site-ul Greek Reporter.

Fetiţa a fost găsită pe o plajă din oraşul turc Cesme, după ce ambarcaţiunea pe care se afla s-a scufundat. Alţi 14 sirieni, inclusiv opt copii, care se aflau pe aceeaşi ambarcaţiune, au fost salvaţi în cadrul unei operaţiuni a autorităţilor turce.

Aceste cazuri intervin la două săptămâni după apariţia imaginilor emoţionante cu trupul unui băieţel sirian de trei ani, Aylan Kurdi, găsit mort pe o plajă din Turcia.

Cel puţin 22 de imigranţi, dintre care patru copii, au murit marţi dimineaţa în largul coastelor din sud-vestul Turciei după ce ambarcaţiunea în care se aflau a naufragiat în drum spre insula greacă Kos. Alţi 34 de refugiaţi, dintre care o jumătate copii, s-au înecat duminica trecută în largul insulei elene Farmakonisi, după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...