Dodon îi acuză pe Sandu și Năstase că ar face jocurile guvernării: Vreți un procuror al puterii?

by Genko Genko

Președintele ales, Igor Dodon, îi acuză pe Maia Sandu și Andrei Năstase că ar tergiversa învestirea sa în funcție, pentru ca proiecte importante, precum numirea noului procuror general sau majorarea vârstei de pensionare, să fie promulgate de către actualul președinte, Nicolae Timofti.

În cadrul unei conferințe de presă, Dodon i-a acuzat pe contracandidații săi că ar tergiversa la maximum litigiile în instanța de judecată, pentru ca decizia Curții Constituționale să fie amânată.

„Eu nu știu, ei conștientizează sau nu, dar oponenții Năstase și Sandu, fac jocul guvernării. Acest lucru se face pentru ca eu să nu blochez unele așa numite reforme antisociale, precum majorarea vârstei de pensionare, numirea procurorului general, deschiderea unui oficiu NATO”, a declarat Igor Dodon.

El susține că dacă ar fi validat mandatul său de președinte, va bloca atât numirea unui procuror general cât și reforma sistemului de pensii.

„Consider că niciunul dintre cei 6 nu este demn să fie procuror general. Ei înțeleg oare că prin tergiversarea intrării mele în funcția îi dau șanse guvernării ca să numească procurorul prin Timofti? Ce vă dă lucrul ăsta, vouă, oponenților mei politici?”, a mai comentat Dodon.

Potrivit legislației, Curtea Constituțională nu poate organiza ședința de validare a rezultatelor alegerilor scrutinului prezidențial până ce nu sunt soluționate toate adresările în instanță.

CITIȚI ȘI...