Descoperire record de petrol şi gaze în SUA; Prețul s-ar putea prăbuși

by Genko Genko

Miliarde de barili de petrol şi o uriaşă sursă de gaze au fost descoperite pe un câmp de rocă de şist din vestul Texasului, a anunţat US Geological Survey, scrie Deutsche Welle.

Descoperirea arată că „chiar şi în zonele care au produs miliarde de barili de petrol există încă potenţial de a găsi alte miliarde de barili“, a declarat Walter Guidroz, director al USGS Energy Resources Program. Descoperirea reprezintă cea mai mare sursă de petrol de şist, de trei ori mai mare decât o sursă descoperită în 2013 în Dakota de Nord şi de Sud şi Montana, potrivit oficialilor.

Guidroz a salutat „schimbările tehnologice şi pe cele legate de practicile industriei“, care au permis descoperirea. Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a anunţat pe Twitter că statul său tocmai s-a îmbogăţit cu aproximativ 1.000 miliarde de dolari (934 miliarde de euro).

Unii analişti cred că descoperirea va duce la renaşterea industriei petroliere şi de gaze din Texas după o perioadă de declin puternic, când preţurile energiei s-au prăbuşit, iar mii de locuri de muncă au fost eliminate.

CITIȚI ȘI...