(VIDEO) Cum arată şi ce poate face câinele robot, cea mai nouă invenţie a Google

by Genko Genko

Google a lansat de curând un clip video cu cel mai nou robot dezvoltat de compania Boston Dynamics pe care a preluat-o în 2013. Înainte de preluare, Boston prezentase roboţi militari, însă acum dezvoltă modele mai puţin agresive, însă cu un foarte bun echilibru.

Citeşte şi: (VIDEO) 100 de roboți Robi și-au demonstrat calitățile la dans sincron

Robotul numit Spot cântăreşte 70 kg, este agil, urcă pante abrupte şi scări, aleargă şi mai ales reuşeşte să îşi menţină echilibrul când este lovit puternic cu piciorul.

Robotul evită obstacolele datorită senzorilor cu care este dotat şi este deosebit de rapid. Google nu a spus însă la ce va folosi robotul şi nu sunt planuri de comercializare.

Boston Dynamics este celebră pentru roboţii militari extrem de fioroşi, însă de când a fost preluată de Google lucrează, se pare, la proiecte ceva mai „prietenoase”, dovadă că robotul Spot prezentat acum, este mult mai mic decât cei militari.

Relatând subiectul. BBC notează că nu ar fi exclus ca în viitor, companii cumpărate de Google şi lăsate în prezent să dezvolte independent proiecte, ar putea fi incluse sub un proiect unificat care să aibă ca scop dezvoltarea unor produse de serie. Companiile în cauză sunt Boston Dynamics, Nest (aparate casnice conectate) şi Deep Mind (inteligenţă artificială).

Citeşte şi: (VIDEO) O bancă din Japonia va folosi roboţi pentru a-i servi pe clienţi

CITIȚI ȘI...