Corupție în fotbal: Naționala U-21 a Moldovei urma să trucheze un meci pentru 50 de mii de dolari

by Genko Genko

Naționala U-21 de fotbal a Moldovei urma să trucheze meciul amical cu Belgia, de pe 31 martie, în schimbul a 50 de mii de dolari, a anunțat luni Bogdan Zumbreanu, șeful direcției urmărire penală a Centrului Național Anticorupție (CNA).

Potrivit acestuia, doi cetățeni ai statului Singapore ar fi propus unui vicepreședinte al Federației Moldovenești de Fotbal suma de 50 de mii de dolari pentru a truca partida de pe 31 martie, pe care selecționata U-21 urmează să o joace în Belgia.

Vicepreședintele, care din informațiile noastre este Ion Testimițanu, a denunțat însă această tentativă de corupere.

De asemenea, aceiași cetățeni din Singapore, au fost implicați și în trucarea meciului de vineri, dintre Dacia și Dinamo-Auto, în urma căruia au fost reținuți președintele și administratorul Dacia, dar și antrenorul celor de la Dinamo-Auto, precum și câțiva jucători, susține CNA.

FC Dacia a reacționat în legătură cu acest caz, denunțând „o comandă”.

„Stranii devin şi acţiunile de intimidare, care, după părerea noastră, sunt organizate şi pentru a distrage atenţia societăţii civile de la adevăratele scandaluri de corupţie privind dispariţia miliardelor din Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Scandaluri, în rezultat în care bugetul de stat al Republicii Moldova a fost prejudiciat cu câteva miliarde de lei. Acest fapt nu se ştie din ce cauză a fost uitat şi toţi au început să se intereseze ce se întâmplă cu Dacia”, se arată într-un comunicat al clubului.

CITIȚI ȘI...