Consiliul Suprem de Apărare a României a aprobat un plan pentru Republica Moldova

by Genko Genko

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) din România a aprobat, marți, un plan de acțiune pe termen mediu și lung privind relația României cu Republica Moldova, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

„Am spus în septembrie (…) și reiterez și acum faptul că este extrem de importantă relația cu Republica Moldova, care trebuie să devină mai bună, mai pragmatică și mai previzibilă. (…) Obiectivul nostru strategic, așa cum este reflectat în acest plan pe care l-am aprobat astăzi, este integrarea europeană a Republicii Moldova”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după ședința CSAT.

El a subliniat că efortul României va fi sistematizat și concentrat instituțional astfel încât rezultatele să fie concrete și palpabile pentru cetățenii Republicii Moldova.

„Pentru implementarea planului de acțiune va fi creat un grup de lucru interinstituțional, sub coordonarea Administrației Prezidențiale, care va începe să lucreze în cel mai scurt timp”, a afirmat Iohannis.

Decizia a fost luat în contextul alegerii socialistului Igor Dodon în funcția de președinte.

Iohannis a mai spus că România vrea să sprijine Republica Moldova pentru a avea instituţii puternice. De asemenea, el a precizat că nicio persoană, fie şi preşedintele Moldovei, nu poate să afecteze „fundamental” relaţia dintre cele două state.

CITIȚI ȘI...