CNA – O MARE RUȘINE NAȚIONALĂ; De ce a scăpat Shor de reținerea și arestarea preventivă?

by Genko Genko

Am aruncat o privire pe lista criminalilor ”pedepsiți” de justiție, după ce au fost prinși de „aprigii” agenți ai CNA. Persoane fizice, studenți, polițiști, medici, primari – niciun pește mare. Din 2012 și până astăzi niciun corupt cu adevărat important, niciun politician nu a fost băgat la răcorică. Ai impresia că Moldova este o țară plină de politicieni cinstiti, judecători curați și miniștri puri ca lacrima. CNA este o mare rușine națională, iar episodul cu Shor și Banca de Economii demonstrează asta cu vârf și îndesat.

Deși este un sacrilegiu, o să compar CNA cu DNA, adică Direcția Națională Anticorupție din România. Dacă un ins de calibrul lui Shor era învinuit că a furat un miliard de euro dintr-o bancă, el nu mai ieșea fără cătușe pe mâini. Procurorii români aduc miniștri cu duba, îi țin la „discuții”, apoi cer reținerea lor. Rar scapă cineva de reținere. Poate doar deputații și senatorii, că au imunitate. Procurorii români motivează cererea de reținere pe care o trimit judecătorilor extrem de simplu: ar putea influența martorii, ar putea distruge probe importante. Să vă întreb, stimabili procurori CNA, de ce l-ați lăsat pe Shor să plece? Să înțeleg că voi aveți încredere în Shor…

Mă iertați că nu sunt un fan al spectacolelor voastre. Dar sunteți actori proști, aveți un regizor prost, iar rezultatul este unul și mai prost. Dacă ați fi pe o scenă, aș arunca acum cu ouă în voi. Spectacolul ieftin cu aducerea lui Shor este pentru naivi. Eu nu sunt. Vă lăudați că ați pus sechestru pe averea lui Shor. Care avere? A câta parte din ea? Ce are Shor pe numele său? Nu pot să înțeleg care este motivul pentru care nu l-ați reținut? Vă suspectez că ne aruncați praf în ochi pentru că de curând am fost cu toții martorii spectacolului ieftin al judecării „marelui bandit” Papuc. Știm cu ce s-a terminat povestea. Criminalul nu mai poate fi găsit. Rușine, justiția moldovenească! Rușine, CNA!

Eu nu mai am nicio speranță. Știu că partidele „pro europene” sunt în cădere liberă în sondaje din cauza corupției masive și a furturilor nemaivăzute. Trebuie să sacrifice pe cineva. Hai să vedem, în cât timp dispare Shor din țară cu tot cu avion, cu tot cu Jasmin, cu tot cu Duty Free-uri?

Vitalie Cojocari

CITIȚI ȘI...