Cât costă un iPhone 6s, cumpărat din diferite țări ale lumii

by Genko Genko

Prețul unui iphone 6s variază în cele 12 țări unde urmează să intre la vânzare din 25 septembrie. Franța este țara unde dispozitivul este cel mai scump, cumpărătorii ajungând să plătească și cu 30% mai mult decât pentru un aparat similar achiziționat în SUA.

În timp ce prețul la iphone a rămas la fel în SUA, Marea Britanie și alte țări, un euro slăbit în ultimele 12 luni face ca francezii și germanii să plătească cu 40 de euro în plus pentru gadgetul Apple, comparativ cu iphone 6, intrat la vânzare anul trecut, informează The Telegraph.

În plus, mai există și taxele. Apple le-a inclus în prețurile pentru Marea Britanie și alte câteva țări, însă nu și în SUA sau Canada, unde taxele depind de la stat la stat sau de la o provincie la alta. Sunt și state americane unde nu există o astfel de taxă de vânzare.

Dolarul puternic face ca prețurile să fie mari și în Canada sau Australia, chiar dacă în Canada dispozitivul e relativ ieftin comparativ cu restul țărilor.

În Marea Britanie, cele două gadgeturi au aceleași prețuri ca cele lansate anul trecut, la fel și în China.

Concret, în SUA un iphone 6s este 649 de dolari, în Canada e 677, în Japonia 719, în Australia 760, în China 828, în Marea Britanie 832, în Germania 835, iar în Franța 846 de dolari.

Iphone 6s și 6s Plus intră la vânzare în 12 țări în 25 septembrie, de sâmbătă putând fi făcute deja precomenzi.

CITIȚI ȘI...