Cașu: Așa-zișii „proeuropeni” din CMC nu pot împărți ciolanul

by Genko Genko

Deși ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) a fost convocată pentru ora 10:00, după aproape o oră aceasta nu a mai început. Iar acest lucru se întâmplă pentru că reprezentanții în CMC ai celor patru așa-zise partide „proeuropene” nu au putut ajunge la o înțelegere privind formarea unei majorități.

Acest lucru i-a nemulțumit pe consilierii din celelalte trei fracțiuni din CMC. Reprezentanții PSRM, PN și PCRM au acuzat consilierii PL, PPEM, PLDM și PD de „interese obscure”.

„Vedeți cum așa-zișii proeuropeni s-au închis în spatele unei uși și nu mai iese de acolo fum alb. Au stat ieri 6 ore, astăzi continuă. Noi îi așteptăm deja de 45 de minute. De fapt vedem cum așa-zișii ‘proeuropeni’ din nou nu pot împărți ciolanul”, a declarat consilierul PN Ilian Cașu.

Socialistul Ion Cebanu a condamnat „lipsa de transparență” de care dau dovadă reprezentanții celor patru partide.

„Dacă aveau măcar un pic de respect pentru cei care i-au ales, pentru presă, nu ar fi procedat așa. De ce nu permit presei să intre, să se vadă despre ce se discută acolo și cum discută? De fapt este o nouă acțiune de împărțire a intereselor în Chișinău”, a declarat Cebanu.

Și consilierul PCRM, Vasile Chirtoca, și-a exprimat nemulțumirea față de acțiunile reprezentanților din celelalte partide. Potrivit acestuia, consilierii „proeuropeni” discută doar interese personale.

Consiliul Municipal Chișinău este format din 19 consilieri PSRM, 17 PL, 6 PPEM, câte 3 PCRM și PN, 2 PLDM și unul PD.

CITIȚI ȘI...