Apple comemorează 60 de ani de la naşterea lui Steve Jobs

by Genko Genko

CEO-ul Apple, Tim Cook, și-a făcut puțin timp în cursul unei vizite în Germania pentru a-și exprima regretul față de onorabilul Steve Jobs care nu mai este printre noi, dar care ar fi împlinit astăzi 60 de ani.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Tim Cook a declarat „În amintirea lui Steve Jobs care ar fi împlinit astăzi 60 de ani”. Citându-l pe cofondatorul Apple, Tim Cook spune că „singurul mod de a face o muncă grozavă este să iubești ceea ce faci”. De asemenea, o poză cu Steve Jobs a fost atașată mesajului de pe Twitter.

Jobs a fondat Apple, alături de Steve Wozniak şi Ronald Wayne, în 1976, punând bazele companiei în garajul casei sale natale din Los Altos, California. După ce a reuşit să facă din Macintosh o afacere de succes, în deceniul ce a urmat, Jobs a fost îndepărtat de la conducerea Apple în 1985, în urma unei lupte pentru putere. A fondat NeXT Computer în acelaşi an.

Apple a cumpărat NeXT în 1997, aducându-l pe Jobs înapoi pe postul de CEO, moment în care brandul Apple a devenit unul dintre cele mai valoroase din lume, datorită produselor sale de succes. Apple a continuat să aibă succes şi sub conducerea lui Tim Cook, raportând cel mai profitabil trimestru din istoria oricărei companii la sfârşitul anului trecut.

CITIȚI ȘI...