Italia, țara unde bătrânii trecuți de vârsta de o sută de ani circulă pe biciclete

by Genko Genko

În timp ce bătrânii noştri s-ar declara foarte mulţumiţi dacă la 70 de ani ar mai avea puterea necesară să aducă o găleată de apă de la fântână, în alte ţări ale lumii, bătrânii de 100 de ani conduc automobile sau chiar merg pe bicicletă. Şi nu renunţă nici chiar şi atunci când li se întâmplă mici accidente.

Ajuns la onorabila vârstă de 102 ani, cel mai vârstnic locuitor al oraşului italian Garlasco, a hotărât să facă o plimbare cu bicicleta profitând şi de timpul frumos, primăvăratic de afară. Una din plimbările aproape zilnice pe care le face şi care-l ajută să fie în formă la frumoasa vârstă pe care o are, relatează La Stampa.

Se pare însă, că plimbarea de duminică a fost una cu ghinion pentru cel care spune că de aproximativ 100 de ani merge pe bicicletă. După ce a traversat mai multe străzi pe două roți, la un moment dat a pierdut controlul bicicletei şi a căzut jos. Ajunşi la scurt timp după accident, medicii au constatat că bătrânul de 102 ani era deja pe propriile picioare, refuzând categoric ajutorul medical: „Sunt bine, nu am păţit nimic”, le-a spus el. A refuzat chiar să fie transportat la spital: „Nu este nevoie, chemaţi-o pe fiica mea, mă voi întoarce acasă cu ea”. Şi aşa şi s-a întâmplat.

CITIȚI ȘI...