Iohannis: De la Timișoara la Orhei se aude aceeași limbă, iar trecutul nostru încape în același manual de istorie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Relația dintre Republica Moldova și România este mult mai profundă decât o relație între un stat membru al UE și un altul, aspirant la acest statut, a declarat miercuri, la Chișinău, președintele Klaus Iohannis.

În opinia președintelui României, Bucureștiul este cel mai important partener al Chișinăului în procesul de integrare europeană, dar între cele două maluri ale Prutului există legături mult mai adânci.

„Relația dintre România și Moldova depășește aceste elemente tehnice. Între noi este ceva mai presus de acquis comunitar, capitole de aderare, norme și proceduri. Limba noastră comună este mult mai veche decât momentul în care vizionarii lideri europeni construiau Comunitatea Cărbunelui și Oțelului (Uniunea Europeană, n.r.)”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei alocuțiuni la Universitatea de Stat.

„Între noi există un amestec de solidaritate și identitate greu de definit, dar ușor de simțit. De la Timișoara la Orhei se aude aceeași limbă, iar trecutul nostru încape deseori în coperțile aceluiași manual de istorie”, a subliniat președintele României.

Liderul de la Cotroceni a subliniat importanța continuării parcursului european al Republicii Moldova, pentru a așeza țara noastră „acolo unde îi este locul, alături de România, în Uniunea Europeană”.

„Nu există altă cale spre bunăstare și prosperitate decât de a continua acest drum”, a subliniat Klaus Iohannis.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...