Rectorul Universității Slavone, unde și-a făcut studiile Gaburici, s-a ales cu o funcție în Guvern

by Genko Genko

Oleg Babenco, rectorul Universităţii Slavone, unde premierul Chiril Gaburici a obținut licența în economie, a fost numit în funcţia de director general al Biroului Relaţii Interetnice.

Babenco, fost membru al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, s-a ales cu acest post după ce Guvernul a aprobat eliberarea din funcţie a Elenei Beleacova.

El a aderat la Partidul Democrat chiar în timpul campaniei electorale, din 30 noiembrie 2014.

Tot astăzi, Cabinetul de miniştri a numit un nou Secretar general adjunct al Guvernului. În această funcţie a fost numit Leonid Bujor, care a fost Consilier principal de Stat responsabil de educaţie al Premierilor Iurie Leancă şi Vlad Filat. Anterior, funcţia de Secretar general adjunct al Guvernului a fost deţinută de Sergiu Palihovici, care a fost învestit recent în funcţia de ministru al Mediului.

Totodată, Ştefan Creangă a fost eliberat din funcţia de viceministru al Finanţelor în baza cererii de demisie, deoarece a obținut mandatul de deputat. Executivul a aprobat transferul a doi viceminiştri în funcţiile de miniştri: Vladimir Grosu, la Ministerul Justiţiei, şi Ruxanda Glavan la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

În legătură cu învestirea lui Ion Sula în funcţia de ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, acesta a fost eliberat din funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. Acum, Agenţia va fi condusă de Iurie Carp.

CITIȚI ȘI...