Condiții mai aspre pentru furnizorii de medicamente, aprobate de Guvern

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul a aprobat modificări privind achiziționarea de medicamente și a altor produse de uz medical. Totodată, pentru executarea necorespunzătoare sau neexecutarea contractului de achiziții publice a medicamentelor au fost stabilite mai multe penalități.

Una dintre prevederile noi stabilește că vânzătorul va suporta o penalitate în mărime de cinci la sută din suma totală contractuală, dacă nu va informa cumpărătorul, în termen de 15 zile calendaristice, despre imposibilitatea livrării medicamentelor.

O altă modificare se referă la agenții economici care nu vor livra instituțiilor medicale produsele contractate. Aceștia vor trebui să achite drept penalități 50 % din valoare contractului și nu cinci procente, așa cum prevedea regulamentul vechi.

De asemenea, pentru fiecare zi de întârziere a livrărilor de medicamente și produse medicale este prevăzută o sancțiune de un procent din valoarea mărfii, în timp ce vechiul regulament prevede o sancțiune de 0,1% din valoarea produsului.

Mai mult, noul regulament prevede și un alt model de contract pentru achizițiile de medicamente și mărfuri de uz medical.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...