6 mituri despre sushi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sushi-ul a devenit una dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare, plasând bucătăria japoneză în topul preferințelor culinare pe plan internațional. Din păcate, există numeroase mituri când vine vorba de aceste preparate care îi pot speria pe mulți potențiali consumatori.

Citeşte şi: (STUDIU) Beneficiile nebănuite ale consumului de sushi

Mitul 1: Sushi este pește crud
Nimic nu poate fi mai fals. Peștele crud este doar un element al sushi-ului, iar unele dintre preparate nici nu au acest tip de proteină în compoziție, fiind total vegetariene. Variația cu pește crud se numește de fapt sashimi, celelalte fiind compuse, de obicei, din orez, foi de alge uscate și proteină, fie ea ton, somon sau tipar.

Mitul 2: Este obligatoriu să folosești sos de soia când mănânci sushi
Fals. O asemenea greșeală poate distruge o întreaga masă, dat fiind faptul că sosul de soia este mult prea puternic pentru multe dintre ingredientele folosite în sushi. Sosul care este servit de obicei în restaurante se numește nikiri, care combină sosul de soia cu supă, sake și condimente – fiecare bucătar are propria lui rețetă. Adevărul este că și acest nikiri este recomandat doar atunci când servești sashimi pentru că atunci nu există pericolul să mascheze toate celelalte gusturi.

Mitul 3: Întotdeauna trebuie să adaugi wasabi
Wasabi este un ingredient cu o aromă foarte puternică, care poate eclipsa toate celelalte preparate. Unii chefi japonezi consideră gestul de a adăuga mai mult wasabi ca fiind o insultă, deoarece ei au pus deja cantitatea necesară în timpul preparării.

Citeşte şi: Secretele longevității japonezilor; Ce să faceți pentru a trăi mai mult

Mitul 4: Tonul de culoare roz este cel mai proaspăt
Din păcate, în ziua de astăzi, această regulă nu mai poate fi aplicată. Există numeroase metode prin care carnea de pește poate reveni la o culoare sănătoasă, una dintre acestea fiind afumarea cu dioxid de carbon. Deși nu este un procedeu practicat în restaurantele renumite, în celelalte nu poate fi garantată calitatea peștelui prin simpla observare a culorii.

Mitul 5: Ghimbirul este o garnitură pentru sushi
Ghimbirul murat care acompaniază sushi-ul nu a fost de fapt conceput ca o garnitură, ci pentru a curăța cerul gurii după fiecare fel. Dat fiind faptul că o masă de sushi conține mai multe tipuri de pește, ghimbirul are rolul de a relaxa papilele gustative, putând fi comparat cu serbetul din bucătăria europeană.

Mitul 6: Sushi trebuie întotdeauna acompaniat de sake
Deși obiceiul de a bea sake cu fiecare preparat câștigă teren, tradițional, sushi-ul se bea cu bere. De aceea, în restaurantele specifice întâi se servesc aperitive și salate, tocmai pentru ca cei de la masă să poată bea puțin sake.

Citeşte şi: (FOTO şi VIDEO) 15 animale pe care anumiţi oameni le mănâncă de vii


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...