Interpol oferă asistență completă în cazul tragediei aviatice din Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Organizația polițienească internațională Interpol, cu sediul în Franța, și-a oferit ajutorul în ancheta care vizează prăbușirea aeronavei MH17 în estul Ucrainei, tragedie soldată cu moartea a 298 de persoane.

Potrivit unui comunicat al Interpol, secretarul general al organizației, Ronald Noble, a precizat că va oferi asistență completă tuturor statelor membre pentru identificarea și repatrierea pasagerilor aeronavei Malaysia Airlines prăbușite în estul Ucrainei.

„Gândurile și rugăciunile noastre sunt cu familiile persoanelor care se aflau la bordul avionului MH17. Interpol va oferi asistență completă tuturor statelor membre pentru a contribui la identificarea și repatrierea rămășițelor pământești ale pasagerilor”, a declarat Ronald Noble.

Citește și: Ministrul rus de Externe amenință cu bombardarea unor ținte din Ucraina

„Vom lucra, de asemenea, pentru a stabili dacă vreunul dintre pasagerii aflați la bordul MH17 s-a îmbarcat cu un pașaport semnalat ca pierdut sau furat către Interpol sau dacă vreunul dintre ei este legat de vreun comportament criminal grav”, a indicat Noble.

Dacă va primi o solicitare, Interpol poate desfășura pe teren echipa sa de intervenție, a adăugat secretarul general.

Acest lucru presupune trimiterea de specialiști în identificarea de victime în catastrofe pentru a desfășura o anchetă pe teren și „un sprijin analitic în coordonare cu secretariatul general”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...