Dodon insistă ca următorul procuror general să fie desemnat de președinte: Constituția trebuie modificată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele ales, Igor Dodon, insistă ca viitorul procuror general să fie desemnat de șeful statului, socialiștii urmând să susțină inițiativa de modificare a Constituției la acest capitol.

El a declarat că la şedinţa Parlamentului din această săptămână va fi înaintată inițiativa de modificare a Constituției potrivit căreia Președintele țării să numească Procurorul General la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor în baza unui concurs public.

„Fracțiunea PSRM în Parlamentul Republicii Moldova insistă asupra aprobării acestei inițiative. Ne-am asumat un angajament public de modificare a Constituției, și noi credem că este singura cale posibilă de schimbare a situaţiei din acest domeniu total politizat și de lansare a unor reforme radicale în domeniul respectiv”, a declarat Igor Dodon.

În opinia lui Dodon, „procurorul general numit de președintele Republicii Moldova ar trebui să fie un om profesionist, onest, incoruptibil, curajos și independent de sistemul oligarhic și de tranzacțiile interpartinice”.

„Acesta trebuie să finalizeze investigarea cazurilor cu privire la ”furtul secolului”, jaful de la Banca de Economii și concesionarea Aeroportului, cu privire la votările secrete în Guvern, delapidarea creditelor și granturilor în proporţii deosebit de mari, precum și alte crime ale regimului”, insistă câștigătorul scrutinului prezidențial.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...