CEC a respins constituirea unui grup consultativ, cu participarea societății civile

by Genko Genko

Comisia Electorală Centrală a respins inițiativa membrului Sergiu Gurduza, care a propus formarea unui grup consultativ pe lângă CEC, format din reprezentanți ai societății civile.

„Am venit cu un proiect de hotărâre prin care să fie constituit un consiliu consultativ pe lângă CEC, format din reprezentanţi ai societăţii civile care au experienţă în domeniul electoral şi monitorizarea alegerilor, precum şi în domeniul apărării drepturilor omului”, a declarat Sergiu Gurduza.

Potrivit membrului CEC, „scopul de bază al acestui Consiliu consultativ era să participe activ la toate etapele de elaborare şi implementare a acţiunilor CEC în procesul electoral şi prezentarea recomandărilor şi propunerilor privind asigurarea efectivă a dreptului de a fi ales şi de a alege pentru toţi cetăţenii RM, inclusiv a celor din diasporă”.

În inițiativa lui Gurduza se propunea ca acest grup să se reunească trimestrial în perioada dintre alegeri și lunar în perioadele electorale, iar deciziile forului să aibă caracter de recomandare.

Proiectul nu a fost fost supus nici măcar dezbaterilor, fiind susținut doar de 3 membri. Alți 3 au votat împotrivă, iar unul s-a abținut.

CITIȚI ȘI...