Dodon promite că va fi cel mai de nădejde partener al Occidentului în domeniul reformării justiției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele ales, Igor Dodon, susține că nu va duce o politică anti-occidentală. Mai mult, el promite că pe anumite domenii va fi un „partener de nădejde” al Vestului.

El a declarat că într-o discuție cu comisarul european pentru Extindere, Johannes Hahn, i-a spus că „preşedintele ţării nu poate denunţa acordul cu UE şi relaţiile parteneriatului vor continua”.

„Aşa şi va fi. Ce trebuie să facem noi în relaţiile cu Occidentul, cu UE, cu Statele Unite ale Americii? Trebuie să încercăm să-i convingem pe partenerii noştri să nu examineze tot ceea ce se face în Republica Moldova doar sub aspect geopolitic. Eu le-am spus acest lucru de mai multe ori, că pe parcursul ultimilor ani imaginea Occidentului în Republica Moldova a fost ştirbită de actualii politicieni care se acopereau cu lozinci pro-europene. Iar Occidentul foarte des susţinea aceşti politicieni doar din considerente geopolitice, să nu vină socialiştii sau comuniştii la guvernare. Acum sarcina mea va fi să-i conving că noi avem nevoie de reforme. Da, avem nevoie de suport, susţineţi această guvernare, dacă doriţi, prin resurse financiare, dar cereţi reforme în loc. Pentru că doar reformele pot schimba calitatea vieţii. Şi să nu se uite la geopolitică”, a declarat Dodon în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Mai mult, el a dat asigurări că pe anumite domenii va fi un partener de nădejde al Occidentului.

„Reformele în domeniul justiţiei. Şi aici preşedintele va fi partenerul cel mai de nădejde al celor din Occident. Reformele în domeniul Procuraturii. Noi vom vota pentru modificarea Constituţiei, ca procurorul general să fie înaintat de către preşedintele ţării. Reformele în domeniul economic, reforme structurale, care sunt necesare”, a mai spus Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...