Mai multe companii petroliere din Republica Moldova riscă să rămână fără licenţe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai multe companii petroliere din Republica Moldova riscă să rămână fără licenţe, după ce au ignorat prescripţiile privind modificarea preţurilor carburanţilor emise de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică.

ANRE a emis, în baza rezultatelor monitorizării activităţilor licenţiate pe piaţa produselor petroliere, prescripții către 51 de companii petroliere, în care le-a cerut să prezinte calculele privind modificarea preţurilor la produsele petroliere comercializate.

În urma verificării, s-a constatat că 14 companii au prezentat date care conțin abateri de la prevederile Metodologiei de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

În acest sens, ANRE ar putea iniţia procedura de suspendare sau retragere a licenţelor de activitate pe care le deţin companiile.

În prezent, pe piaţa produselor petroliere activează 123 de agenţi economici care deţin 191 de licenţe pentru activități în acest domeniu.

Anul curent, pentru încălcările comise, ANRE a suspendat o licenţă pentru activitatea de import şi comercializare cu ridicata a gazului lichefiat şi a retras două licenţe – una pentru importul şi comercializarea cu ridicata a gazului lichefiat şi alta – pentru activitatea de import şi comercializare a benzinei şi motorinei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...