Sturza îl îndeamnă pe Leancă să se „decupeze” de sponsorul său

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele PPE Iurie Leancă ar trebui să se „decupeze” de sponsorul său, altfel nu va avea un viitor politic, este de părere fostul premier Ion Sturza.

Sturza a comentat un sondaj a cărui date au fost prezentate marți și în care politicienii proruși Igor Dodon și Renato Usatîi se bucură de cea mai mare încredere.

„Dar unde sunt cei care ar putea schimba optica moldovenilor?! Tinerele speranțe? Iurie Leancă? Maia Sandu? Dorin Chirtoacă? Deocamdată vedem doar inițiative leșinate, replici bosumflate, pauze teatrale, reacții de cancan… Hai totuși la treabă că noi, mai seniori, suntem gata să vă sprijinim! Poate sunteți voi buni de alternativă”, a declarat Ion Sturza.

Fostul premier a ținut să-i adreseze un mesaj special lui Iurie Leancă: „Iurie, decupează-te de sponsorul (idol) spiritual și financiar. Nu sonoriza fumigene din laboratoare obscure. Altfel, nu ai viitor politic”.

Anterior, mai mulți analiști politici și jurnaliști au afirmat că Iurie Leancă este un proiect controlat și finanțat de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, care ar încerca astfel să canalizeze voturile de dreapta.

Și fostul coleg de partid al lui Leancă, Octavian Țîcu, l-a acuzat pe acesta că ar fi controlat de Plahotniuc, motiv pentru care a și părăsit formațiunea.

Iurie Leancă a negat categoric acest acuzații.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...