(GALERIE FOTO) 11 poduri senzaţionale pe care trebuie să ajungi măcar o dată în viaţă

by Genko Genko

Atunci când te gândeşti la vacanţă îţi vin în minte locuri idilice cu personaje care să îţi rămână întipărite pe retină. Dar ce ai zice să mergi să admiri câteva poduri senzaţionale aflate în toată lumea?

Citeşte şi: (VIDEO) „Podul către nicăieri”; Construcția de 350 de milioane de dolari dintre China și Coreea de Nord

The Telegraph a realizat o galerie foto ale unora dintre cele mai frumoase poduri din lume şi a început cu cel din Instanbul.
Tiger Woods Drives From Asia to Europe
Foto: Getty

În Marea Britanie există două Forth Bridge, unul Road Bridge Forth care are 2.512 metri, realizat în 1964, şi cel de mai jos care măsoară 2.529 de metri, construit între 1882 şi 1890.
69973221  Forth Bridge Makes World Heritage Shortlist.
Foto: Getty

China se poate lăuda cu podul Hangzhou Bay, construit între 2003 ţi 2007 ţi care se întinde pe 35 de kilometri deasupra apei. În momentul inaugurării acesta a fost numit cel mai lung pod din lume peste o apă.
Life In Jiaxing
Foto: Getty

Citeşte şi: Partenerul de judo al lui Putin va construi podul spre Crimeea, în schimbul a 2,9 miliarde de euro

The Telegraph continuă cu podul Ambassador din Statele Unite ale Americii, care măsoară 2.300 de metri şi care a fost construit între 1927 şi 1929.
Ambassador Foto Black Burn News
Foto: Black Burn News

Tot în America se află şi podul Mackinac, construit între 1939 şi 1957, aflat lângă strâmtoarea Mackinac, canal de legătura între lacul Michigan şi lacul Huron.
Mackinac Foto Michigan
Foto: Michigan

Trebuie menţionat şi podul Golden Gate, tot din America, care domină în topul locurilor turistice din San Francisco. Construit din 1933 până în 1937, podul de 2.737 de metri apare şi în multe filme.
Space Shuttle-Last Stop
Foto: AFP

Citeşte şi: (FOTO şi VIDEO) Istoria de 80 de ani a şoselei care merge peste 100 km pe apă şi străbate 42 de poduri

Podul Humber, Marea Britanie, a fost construit între anii 1972-1981 şi are o lungime de 2220 de metru. În perioada în care a fost construit, deţinea recordul de cel mai lung pod suspendat din lume. Deşi nu mai deţine acest record, pudul Humber este şi acum un punct de atracţie pentru turişti. Pentru a-l traversa cu maşina, şoferii trebuie să plătească 1,5 lire sterline.
Hull Will Be The 2017 UK City Of Culture
Foto: Getty

Franţa se poate mândri cu Viaductul Millau şi a fost construit între 2001 și 2004 de arhitectul britanic Norman Foster și inginerul francez Michel Virlogeux, pentru a face mai accesibilă legătura dintre Paris şi Montpellier. Are o lungime de 2460 de metri şi se poate lăuda cu faptul că este cel mai înalt pod din lume. Cel mai înalt punct al său are 343 de metri, oferind o privelişte remarcabilă asupra împrejurimilor.
FRANCE / France, Millau Bridge
Foto: Reuters

Podul 25 aprilie din Portugalia a fost construit între anii 1962-1966, iar iniţial a fost numit Podul Salazar, după numele dictatorului portughez Antonio de Oliveira Salazar. Numele actual l-a primit datorită Revoluţiei Garoafelor din 25 aprilie 1974, care a adus la căderea regimului Salazar. Are o lungime de 2278 de metri, o înălţime de 70 de metri, face legătura dintre Lisabona şi cartierul Almada şi are şase benzi de circulaţii şi 2 linii de cale ferată.
PORTUGAL-EXPO 98-5 APRIL BRIDGE
Foto: AFP

Citeşte şi: (VIDEO) Impresionant: Cum arată primul pod suspendat între două vârfuri muntoase

Podul Akashi-Kaikyō, cunoscut și sub numele de Pearl Bridge, este un pod suspendat în Japonia care traversează strâmtoarea Akashi, asigurând legătura între orașul Kobe de pe insula Honshu și insula Awaji (și mai departe cu insula Shikoku). Este cel mai lung pod suspendat din lume, având o lungime totală de 3.911 m și deschiderea de 1.991 m.

Podul, care are cabluri lungi de 4.073 m și 112 cm grosime, este construit în așa fel încât să reziste la vânturi de 286 kilometri pe oră, cutremure de 8,5 pe scara Richter și puternicii curenți de apă din zonă. Vara, din cauza căldurii, se întâmplă ca lungimea podului să varieze cu până la 2 metri în aceeași zi. Cele două turnuri de suport se ridică la 298 m deasupra nivelului mării. A fost construit între anii 1988-1998, fiind grav avariat în 1995, în urma unui cutremur şi reproiectat după asta.
This recent file photo shows the world's longest s
Foto: Getty

Podul Oresund este un pod-tunel feroviar, ce face legătura dintre Copenhaga, Danemarca şi Malmo, Suedia, traversând strâmtoarea Oresund. Cu o lungime de 7845 de metri, Podul Oresund este cel mai lung pod rutier și feroviar din Europa care conectează două zone metropolitane importante: cele ale capitalei daneze Copenhaga și ale orașului Malmö, al treilea ca mărime din Suedia. A fost construit între anii 1995-1999, dar deschiderea sa a fost amânată pentru data de 1 iulie 2010, din cauza descoperirii în apropiere, pe fundul mării a 16 bombe neexplodat din Al Doilea Război Mondial.
Traffic on Oresund Bridge from Denmark to Sweden, Europe
Foto: Alamy

Citeşte şi: (FOTO) Top 6 cele mai extravagante poduri pe care merită să le treci

CITIȚI ȘI...